Terug

Maak kennis met...Brouwerij Troost

  • 01 / 06 / 2018 0
Maak kennis met...Brouwerij Troost

Net als bij de eigenaren van Troost is de interesse voor het brouwen van bier voornamelijk gewekt door werkzaam te zijn in de horeca. Dagelijks bezig met bier, andermans bier welteverstaan.

HOE BEN JE EROP GEKOMEN OM BROUWER TE WORDEN?

Net als bij de eigenaren van Troost is de interesse voor het brouwen van bier voornamelijk gewekt door werkzaam te zijn in de horeca. Dagelijks bezig met bier, andermans bier welteverstaan. In eerste instantie vond ik het voornamelijk heel bijzonder om gasten met bieren te laten kennis maken die men nog niet kenden. Naderhand ging ik me steeds meer verdiepen in het brouwproces en brouwde ik zo'n drie jaar geleden mijn eerste biertje thuis op kleine schaal. 

Zo'n jaar geleden is mij de kans gegund om hier bij Brouwerij Troost dit proces op grotere schaal uit te mogen voeren.

VAN WIE HEB JE HET GELEERD?

De kern van het brouwproces heb ik deels zelf ontdekt, deels door mijn vader die mij mijn eerste home brew-kit cadeau deed en deels door de STIBON cursus die ik gevolgd hebt. 

Het brouwen op grote schaal is me bijgebracht door onze brouwmeester Peter-Derk, maar ook collega brouwers Friso en WIllem hebben we daarbij geholpen. 

WAT IS JE FAVORIETE BIER EN WANNEER DRINK JE DIT HET LIEFST?

Aangezien we bij Troost veel met huurbrouwers werken, kom ik in aanraking met veel verschillende soorten bier. Vaak met erg complexe smaken. Gek genoeg is het daarom soms best prettig om een wat neutraler bier te drinken. Troost Lager is daarom mijn favoriete bier en dit drink ik het liefst na een dagje goed gezweet te hebben boven de ketels.

WELKE BIER & FOOD COMBINATIE KUN JE AANRADEN?

Troost Smoked Porter en spare ribs. Deze doordrinkbare Porter wordt gebrouwen met gerookte mouten, waardoor je je sowieso al in de BBQ-sferen begeeft. Als daar goed gemarineerde spare ribs bij worden geserveerd, is voor mij de maaltijd als BBQ-lover compleet.

WAT WIL JE DAT MENSEN ONTHOUDEN ALS ZE AAN JOUW BROUWERIJ DENKEN?

Ik hoop dat mensen, als ze aan Brouwerij Troost denken, denken aan een echte Amsterdamse brouwerij die haar bieren midden in de stad brouwt. Op twee hele gave locaties. Daarnaast hoop ik dat men denkt aan een breed scala aan bieren. Ofwel diverse bieren, elk voor een specifiek moment. 

WAT IS HET LEUKSTE AAN BROUWER ZIJN?

Het leukst aan brouwer zijn vind ik toch wel het brouwen van nieuwe bieren, zoals bijvoorbeeld de Troost Cerveza Extraordinaria. Eigenlijk begonnen als een grap. Maar als je dan op een drukke avond vele mensen genietend met een Cerveza flesje in hun hand ziet, geeft dat toch wel een speciaal gevoel. 

MET WELK FAMILIELIED VAN DE FAMILIE VAN BIEREN IDENTIFICEER JIJ JE HET
MEEST?

Ik identificeer me graag met Arie, bier voor de borrel. En aangezien we bij Troost voornamelijk bier brouwen met een wat lager alcohol percentage, duurt de borrel mischien net wat langer dan normaal!

MET WELKE BROUWER ZOU JE GRAAG EENS WILLEN SAMENWERKEN EN WAAROM?

Ik zou graag een keer willen samenwerken met de Tanker Brewery uit Estland, van wie ik onlangs wat bieren heb mogen proeven op een bierfestival. Hoewel ik normaal niet zo ben van het gebruik van kruiden in bier hadden zij een bier waarbij beukenblad op een hele speciale manier wordt gebruikt in het brouwproces. Het geeft een waanzinnige smaak aan het bier. Hier wil ik graag meer van weten! 

 

Bekijk alle speciaalbieren van Troost Brouwerij op de productpagina van Troost.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »